poniedziałek, 10 lipca 2017

Zimny krem z pomidorów z mlekiem kokosowym i cytrynową trawą.







 


Niezwykle prosta i aromatyczna zupa na letnią kolację.


 


2 porcje


 


3 duże mięsiste pomidory


1 cebula


1 cm korzenia imbiru


2 gałązki trawy cytrynowej – można pominąćjak nie znajdziecie w sklepach


200 ml mleka kokosowego


Oliwa z oliwek


Sól i pieprz


 


Pomidory sparzamy i obeiramy ze skórki, kroimy.


 


Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy imbir i pomidory smażymy 4 minuty. Dodajemy trawę cytrynową w kawałeczkach, pokrywamy mlekiem kokosowym, doprawiamy i gotujemy 15 minut. Miksujemy. Chłodzimy. Podajemy zimne ze strużką dobrej oliwy na wierzchu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz